Bravčová porchetta
Bravčová porchetta patrí medzi mäsové prípravky, čo znamená, že výrobok je nevyhnutné pred konzumáciou tepelne opracovať. Jedná sa o bravčový bôčik a bravčové karé bez kosti okorenené cesnakom, čiernym korením a rozmarínom, osolené kuchynskou soľou, zavinuté do valca a previazané jutovým špagátom.
Ako chutí najlepšie
Pomaly pečená, doplnená bylinkami ako cesnak, rozmarín a fenikel, doplnená čerstvým pečivom. Po správnom upečení dosiahnete krásne chrumkavú kôrku a mäkké, šťavnaté, výborne dochutené mäsko. Ideálne na slávnostné príležitosti pre väčší počet hostí. Mäsko je ideálne piecť odkryté pri 140º stupňoch približne 3 až 4 hodiny. Ku koncu ho krátko pečte pri vyššej teplote, aby ste dosiahli chrumkavosť kože. Počas tejto doby je vhodné ho občas preliať šťavou z výpeku.Zloženie
Bravčový bôčik bez kože a bravčové karé bez kosti, zmes korenín. Výrobok je bez konzervačných látok tzv. E-čok.Výživové údaje v 100g výrobku
Energia 505 kJ / 120 kcal, tuk 9 g, z toho nasýtené mastné kyseliny 2 g, sacharidy 0 g, bielkoviny 10 g, soľ 0,4 gPôvod mäsa
Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES
Farmy pôvodu bravčového mäsa
- Ipeľský Sokolec
- Bruty
- Dolné semerovce
- Svodín
- Drienov
- Dávidov
- Dúbravka
- Čalovka