Bravčová panenka (sviečková)
Je to najjemnejšie a najkvalitnejšie mäso z celého zvieraťa, pretože ide o sval, ktorý zviera používa najmenej. Ide o chudý kus mäsa málo prerastaný tukom, preto pri jej príprave ľahko hrozí, že by sa mäso mohlo vysušiť.
Ako chutí najlepšie
Panenka sa najčastejšie používa na prípravu steakov s rôznymi druhmi omáčok. Výborne chutí aj upečená vcelku s bylinkami alebo korením či obalená slaninkou. Je možné z nej pripraviť aj závitky (rolády) ci podusiť ako soté alebo opiecť ako medajlóniky.Pôvod mäsa
Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES
Farmy pôvodu bravčového mäsa
- Ipeľský Sokolec
- Bruty
- Dolné semerovce
- Svodín
- Drienov
- Dávidov
- Dúbravka
- Čalovka