Bravčová krkovička bez kosti
Ide o mäso z prednej časti zvieraťa z oblasti nad krkom. Mäso je mierne prerastané tukom, čo mu dodáva šťavnatosť pri príprave.
Krkovičku je možné si kúpiť bez kosti alebo s kosťou. Po vykostení sa mäso môže použiť na dusenie či prípravu, kde sa vyžadujú plátky a kosť sa môže použiť do vývaru.
Ako chutí najlepšie
Dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Či už na grilovanie (steaky), vyprážanie (rezne), pečenie vcelku (pomaly pečená napríklad s kyslou kapustou či kapustou nasladko, pečená na pive či hubách) alebo ako plnený závitok. Je vhodná aj na údenie, mäso z nej sa dá aj pomlieť či nakrájať na kocky a upiecť napríklad ako ražniči. Z kosti sa dá pripraviť vývar.Pôvod mäsa
Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES
Farmy pôvodu bravčového mäsa
- Ipeľský Sokolec
- Bruty
- Dolné semerovce
- Svodín
- Drienov
- Dávidov
- Dúbravka
- Čalovka