Békeščaba mangalica saláma
Tento unikátny mäsový výrobok sa vyrába zo špeciálneho plemena ošípaných, tzv. Mangalíc. Plemeno sa vyznačuje dlhou vlnitou srsťou plavej až čiernej farby, ktorá mu umožňuje pásť sa vonku aj v tuhej zime, tým dosahuje prirodzený prírastok tuku, ktorý obsahuje veľké množstvo tzv. dobrého cholesterolu. Békeščaba mangalica saláma je vyrobená ako natierateľný tepelne neopracovaný výrobok podobne vyrábaný v Taliansku pod názvom N duja, v Čechách známy pod názvom Maceška (výrobu zaviedol známy pražský mäsiar Emanuel Maceška začiatkom 20. storočia). Po vysolení je mäsové dielo naplnené do bravčových konečníc, čo mu dodáva exkluzívny tvar, následne sa údi a suší v priebehu ďalších piatich týždňov. Chuť výrobku je jemná, maslová, mierne pikantná , typická pre výrobky z mangalíc.
Ako chutí najlepšie
Výrobok je vhodný na priamu konzumáciu, výborný ako ingrediencia na dochutenie špeciálnej omáčky na špagety alebo jednoducho natretý na opečené hrianky.Zloženie
Bravčové mäso z Mangalice 100% Na 100g hotového výrobku bolo použité 130g mäsa.Výživové údaje v 100g výrobku
Energia 2013kJ/479kcal, tuk 42g, z toho nasýtené mastné kyseliny 12,7g, sacharidy 1g, z toho cukry< 0,5g, bielkoviny 26g, soľ 3gInformácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach