Šunku si vyberajte podľa podielu mäsa a svojej chuti

Dátum vydania: 02.04.2020

Cena nie je správnym parametrom výberu. V mäsiarni nakupujte radšej menej výrobkov, no kvalitných

Veľká noc sa neodmysliteľne spája so šunkou. Niektorí si ju pripravia sami, a tak presne vedia, z čoho je zložená. Väčšina však nemá na jej výrobu priestor, schopnosti či čas, a preto siahne po výbere z mäsiarne. Ak je to aj váš prípad, pozorne si všímajte podiel mäsa, no tiež zoznam pridaných látok.

Staromestská mäsiaren, ktorú nájdete exkluzívne v sieti potravín Klas, ponúka mimoriadne široký výber nebalených šuniek. Mäso na ich prípravu pochádza len zo Slovenska a šunky sú vyrábané v mäsokombináte v Košiciach Nad jazerom.

Dusená či údená

Aby mäsiareň vyhovela nárokom a finančným možnostiam všetkých zákazníkov, ponúka až deväť druhov dusených šuniek. Prémiové produkty Staromestskej obsahujú takmer 100 % mäsa, Baby šunka až 95 % a Pražská 92 %. Tí z vás, ktorí si nepotrpia na dlhodobú trvanlivosť, si vychutnajú bezéčkovú šunku Grunt s obsahom mäsa 90 %.Počas Veľkej noci sa najväčšej popularite tešia údené výrobky. Pri nich sa na mäse rozhodne nešetrí. Údené stehno, šunka či krkovička obsahujú až 100 % mäsa, ktoré je tradične solené v soľnom náleve a jemne zaúdené pravými bukovými štiepkami. Má skvelú chuť a je bez alergénov, glutamanu a umelých farbív.

Sušený pršut

Staromestská mäsiareň ponúka aj tretí typ šunky – sušenú. Pršut údi studeným dymom a suší po dobu 50 dní. Obsahuje 100 % bravčového stehna, má slanšiu chuť a je okorenený výberovým korením.Na sviatky si doprajte šunku, ktorá chutí najviac vám a vašim blízkym. Pri nákupe sa neorientujte podľa ceny, ale podľa kvality. Dobrú chuť.