Bostonské plece

Bravčové mäso z pleca z prednej končatiny zvieraťa. Na rozdiel od bravčového pliecka, „bostonské plece“ je uložené vyššie nad plieckom a zasahuje aj do časti krkovičky. Je tuhšie a prerastané tukom, ktorý zabezpečuje jeho šťavnatosť, no vyžaduje si aj dlhšie pečenie.

Ako chutí najlepšie

Tento kúsok mäsa je vhodný na pomalé pečenie, kým nedostaneme mäkké, rozpadávajúce sa vlákna. Zvrchu je ideálne ho nakoreniť, prípadne potrieť marinádou. Ideálne aj ako "trhané" mäso na prípravu sendvičov či hamburgerov.

Pôvod mäsa

Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES

Farmy pôvodu bravčového mäsa

  • Ipeľský Sokolec
  • Bruty
  • Dolné semerovce
  • Svodín
  • Drienov
  • Dávidov
  • Dúbravka
  • Čalovka
Vhodné na pečenie
Typ mäsa
Bostonské plece - Staromestská mäsiareň Košice
Priamo z farmy