Bravčové plece bez kosti
Mäso z prednej končatiny. Je viac prerastané tukom, čo pri pečení zabezpečuje jeho šťavnatosť.
Ako chutí najlepšie
Použitie tohto typu mäsa je naozaj mnohoraké. Môžeme ho pripraviť dusením nakrájané na kúsky alebo plátky, na šťave alebo napríklad na cibuľke, šampiónoch ako segedínsky guláš, perkelt či ragú. Rovnako sa môže piecť pomaly vcelku s korením, bylinkami a cesnakom alebo ako roláda, prípadle podliate vínom či pivom. Je vhodné aj na grilovanie a údenie.Pôvod mäsa
Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES
Farmy pôvodu bravčového mäsa
- Ipeľský Sokolec
- Bruty
- Dolné semerovce
- Svodín
- Drienov
- Dávidov
- Dúbravka
- Čalovka