Hovädzie predné s kosťou
Mäso zo spodnej časti hrude a rebier zvieraťa sa ideálne hodí ako polievkové mäso. Obsahuje kolagénové vlákna, ktoré sa po vyvarení zmenia na rôsol, čo obohatí najmä prípravu gulášov alebo omáčok.
Ako chutí najlepšie
Toto mäso je veľmi vhodné na prípravu vývarov, polievok a gulášov, ragú rôzneho typu. Rovnako sa dá použiť aj pomleté spolu s mäsom z krku či pliecka napríklad ako mäso na domáci burger, ako náplň do prirohov, ku príprave bolognskej omáčky, na mäsové guľky, čevabčiči.Pôvod mäsa
Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES
Farmy pôvodu hovädzieho mäsa
- Zemplínska Teplica
- Agrodružstvo Dvorníky
- Poľany (bio hovädzie)
- Agrodružstvo Soľ
- Ložín, Veškovce
- Dlhé Klčovo
- Veľké Ozorovce
- Skároš, Bohdanovce