Staromestský pršut

Pršut je druh sušenej bravčovej šunky pôvodom z Talianska. Talianske slovo prosciutto pochádza z latinského slova perexsuctum, čo znamená dôkladne vysušený. Staromestský pršut vyrábame z vybraných druhov bravčového stehna, ktoré sa nasolí a nechá vyzrieť v chladiarenských priestoroch  približne tri týždne. Následne sa vysolené stehno údi a suší v priebehu ďalších šiestich týždňov. Chuť výrobku je unikátna, intenzívna a primerane slaná, vôňa výrazná po údení bukovým drevom.

Ako chutí najlepšie

Výrobok určený pre ozajstných gurmánov, odporúčame konzumovať nakrájaný na tenučké plátky s výnimočnými druhmi syrov, olivami a kvalitným odrodovým vínkom.

Zloženie

Bravčové stehno bez kosti (orech) v špeciálnej úprave Na 100g hotového výrobku bolo použité 150g mäsa.

Výživové údaje v 100g výrobku

Energia 731kJ/174kcal, tuk 2,1g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 37,5g, soľ 3,8g

Informácie o výrobku

Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach

Bez glutamanu Bez lepku Bez alergénov
100% mäsa
Staromestský pršut - Staromestská mäsiareň Košice