Potrebujeme:
na mäsko:
150 g bravčového karé
20 g slaninky
25 g bryndze
20 g póru
25 g masla
soľ
korenie
olivový olej
na omáčku:
25 g masla
20 g bryndze
0,1 l šľahačkovej smotany
Postup:
Bravčové karé najskôr vyklepeme, následne osolíme a okoreníme. Na plátok bravčového karé uložíme slaninku, bryndzu a nasekaný pór. Mäsko stočíme a opečieme na rozpálenom olivovom oleji zo všetkých strán a dusíme približne 8 minút. Na druhej panvičke si roztopíme maslo, do masla pridáme bryndzu a šľahačkovú smotanu. Stálym miešaním docielime požadovanú krémovú konzistenciu.
Mäsko si priečne prerežeme, položíme ho na tanier a servírujeme s varenými zemiakmi.
Dobrú chuť!