Domáca sekaná

Domáca sekaná medzi mäsiarmi známa aj ako mäsiarsky chlieb, sa vyrába z hovädzieho a bravčového mäsa. Šťavnatosť a mozaiku výrobku dodáva bravčová slanina. Hoci sa sekaná považuje za lacnejší mäsový výrobok, jej obľúbenosť  medzi konzumentmi je vysoká. Mnohí si ešte aj dnes pamätajú klasické zdrojárske lahôdky, kde ste si „na stojáka“ mohli  vychutnať výbornú pečenú sekanú s horčicou, kyslými uhorkami a chlebom. Starí mäsiari zvyknú vravieť, že dobrá sekaná je lepšia ako šunka.

Ako chutí najlepšie

Domáca sekaná je vhodná na priamu konzumáciu v studenom i teplom stave.

Zloženie

Bravčové mäso, hovädzie mäso, bravčová slanina, zmes korenín

Výživové údaje v 100g výrobku

Výživové údaje v 100g výrobku: Energia 1304kJ/310kcal tuk 30,2g, z toho nasýtené mastné kyseliny 9,1g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 9,7g, soľ 2,0g

Informácie o výrobku

Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach

Bez alergénov
Domáca sekaná - Staromestská mäsiareň Košice