Potrebujeme:
Staromestskú slaninku (množstvo podľa chuti)
cestoviny
4 ks čerstvých šampiňónov
1 menšiu cibuľu
1 smotanu na varenie
150 g syru čedar
Postup:
Na oleji (ideálne vo woku) popražíme jednu na drobno nakrájanú menšiu cibuľu. Čerstvé šampiňóny (asi 4 veľké) umyjeme a pokrájame na plátky, ktoré pridáme k cibuľke. Po chvíli pridáme nakrájanú Staromestskú slaninu a za občasného miešania restujeme, kým nezačnú šampiňóny hnednúť. Vlejeme jednu smotanu (šľahačkovú alebo na varenie) a pridáme postrúhaný syr čedar (asi 150 g). Miešame, kým sa čedar nerozpustí a necháme chvíľku prebublať. Potom už len pridáme uvarené cestoviny podľa vlastnej preferencie (vhodné sú napr. Fusilli – vretená).
Dobrú chuť!