Netradičná kapustnica

Šéfkuchár: podľa pani Antónie

Potrebujeme:

asi 1 kg kyslej kapusty

1 kg rôznej údenej domácej klobásy – ideálne 4 rôzne druhy – možete tiež použiť našu Staromestskú klobásu do kapustnice, klobásku Grunt, našu Domácu, Gazdovskú či Staromestskú klobásku

½ litra sušených húb máčaných v teplej vode

2 sladké smotany 17% až 33%

2 polievkové lyžice hladkej múky

vývar z bravčových kostí, ktorý sme uvarili predom a precedili

Postup:

Kapustu s hubami a celými klobásami varíme spolu vo vode, v ktorej sa varili bravčové kosti. Keď sú klobásky mäkké, vyberieme ich z hrnca. Kapustu zahustíme dvoma smotanami, do ktorých sme do hladka zamiešali dve polievkové lyžice hladkej múky. Kapustu miešame, kým nezačne vrieť. Nakoniec klobásy pokrájame a zamiešame do horúcej uvarenej kapusty. Kapustnicu varíme ideálne deň vopred. Takto je najchutnejšia.

Prajeme všetkým príjemné sviatky.