Potrebujeme:
250 g vareného údeného bôčika (alebo aj údená krkovička či koleno)
750 g bravčového pliecka
250 g klobásky (napr. naša Gazdovská, Staromestská či Grunt klobáska)
500 g kyslej kapusty
2 cibule
2 lyžice bravčovej masti
mletú červenú papriku
mleté čierne korenie
250 g ryže
250 ml kyslej smotany
soľ
Postup:
Pliecko nakrájame na kocky. Na masti opražíme nakrájanú cibuľku, pridáme papriku a pokrájané mäsko, osolíme a okoreníme. Dusíme domäkka, občas podlejeme vodou. Kyslú kapustu si zatiaľ uvaríme vo vlastnej šťave. Do zapekacej misy postupne ukladáme vrstvu kyslej kapusty, vrstvu ryže uvarenej do polo-mäkka a vrstvu uduseného mäska. Pridáme kúsky pokrájaného bôčika a klobásky a zopakujeme, kým nie je misa naplnená. Navrch poukladáme kyslú kapustu, zalejeme smotanou a pečieme asi 45 minút.
Dobrú chuť!