Staromestská šovdra

Staromestská šovdra patrí medzi údené surové solené mäsá. Svojou konzistenciou a chuťou pripomína  klasické domáce údené mäsá. Spôsob výroby je domácky, keď sa celé kusy bravčového stehna s kožou nasolia nasucho a nechajú odležať  v chladiarni približne 14 dní. Po vysolení sa výrobok údi teplým dymom, kým dosiahne charakteristickú zlatohnedú farbu. Po vychladení sa výrobok vákuovo zabalí.

Chuť výrobku je primerane slaná, vôňa výrazná po údení bukovým drevom.

Ako chutí najlepšie

Pred konzumáciou je treba výrobok uvariť, potom je vhodný jednak na priamu konzumáciu a aj ako jedna z ingrediencií do tradičnej kapustnice.

Zloženie

Bravčové stehno bez kosti s kožou

Výživové údaje v 100g výrobku

Výživové údaje v 100g výrobku: Energia 394kJ/100cal tuk 2,3g, z toho nasýtené mastné kyseliny 0,9g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 17,0g, soľ 3,5g

Informácie o výrobku

Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach

Bez glutamanu Bez lepku Bez alergénov
Novinka
100% mäsa