Hovädzia slabina

Často označované ako mäso nižšej kvality, pretože je prerastané šľachami a tukom, a tiež sa vyznačuje svojou tuhosťou. Pri správnom varení nás však odmení výraznou chuťou a šťavnatosťou.

Ako chutí najlepšie

Tento typ mäsa je vhodný na mletie, kedy z neho následne pripravíme výborné pokrmy ako čevabčiči, mäsové guľky, plnenú papriku či pravú bolognskú omáčku. Rovnako dobre z neho pripravíme závitok či roládu, pomaly pečené trhané mäso, flank steak, guláš alebo mäso na šťave. Výborne sa hodí aj na prípravu polievok. Mäso musíme variť pomalšie a dlhšie, aby zmäklo. Rovnako pri pečení a príprave steakov odporúčame mäso nechať odležať.

Pôvod mäsa

Chované: na Slovensku
Spracované: v Košiciach
Identifikačné číslo bitúnku: SK 8052 ES

Farmy pôvodu hovädzieho mäsa

  • Zemplínska Teplica
  • Agrodružstvo Dvorníky
  • Poľany (bio hovädzie)
  • Agrodružstvo Soľ
  • Ložín, Veškovce
  • Dlhé Klčovo
  • Veľké Ozorovce
  • Skároš, Bohdanovce
Vhodné na dusenie Vhodné na pečenie Vhodné na varenie Vhodné na vývar
Typ mäsa
Slabina hovädzia - Staromestská mäsiareň Košice
Priamo z farmy