Ako správne pripraviť hovädziu sviečkovú

Potrebujeme:

Hovädziu sviečkovú – najjemnejšie a najkvalitnejšie mäso z celého zvieraťa. Ide o chudý kus mäsa málo prerastaný tukom, preto je potrebné jej príprave venovať patričnú pozornosť, aby nedošlo k prílišnému vysušeniu.

Postup:

Vedeli ste, ako je možné využiť jej predĺžený tvar na maximum?

Zhruba 15 centimetrov z najširšej časti je ideálne nakrájať a použiť na prípravu dusených jedál, ako je napríklad Stroganoff, alebo upiecť vcelku spolu s bylinkami či korením. Z tejto najširšej časti rovnako dobre pripravíte aj pravý tatársky biftek. Strednú časť, ktorej veľkosť je rovnomerná, je vhodné nahrájať na zhruba 5 centimetrov široké kúsky, ktoré sa výborne hodia na prípravu steakov. Posledných 15 centimetrov, kde sa mäsko zužuje, môžeme opäť použiť na prípravu dusených jedál.