Mangalicová nátierková masť s oškvarkami – 160g

Mangalicová nátierková masť s oškvarkami sa vyrába zo špeciálneho plemena ošípaných, tzv. Mangalíc. Plemeno sa vyznačuje dlhou vlnitou srsťou plavej až čiernej farby, ktorá mu umožňuje pásť sa vonku aj v tuhej zime, tým dosahuje prirodzený prírastok tuku, ktorý obsahuje veľké množstvo tzv. dobrého cholesterolu. Bravčová masť z mangalice je jemnejšia, často prirovnávaná k panenskému olivovému oleju, má vysoký obsah zdravších mastných kyselín a antioxidantov.

Teplota topenia je nižšia, je stráviteľnejšia a menej zaťažuje trávenie. Výrobok sa predáva ako 160g kusovka, keď obsah oškvarkov v balení je približne 18%, balený v špeciálnom kelímku.

Ako chutí najlepšie

Výrobok je vhodný tak na priamu konzumáciu ako aj na rôzne použitie pri príprave jedál.

Zloženie

Bravčová masť a oškvarky z Mangalice, kuchynská soľ.

Výživové údaje v 100g výrobku

Energia 3510kJ/835kcal, tuk 93,4g, z toho nasýtené mastné kyseliny 28,3g, sacharidy 0g, z toho cukry 0g, bielkoviny 3,0 g, soľ 0,5 g.

Informácie o výrobku

Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach

Bez éčiek Bez glutamanu
Mangalicová nátierková masť s oškvarkami - Staromestská mäsiareň Košice