Domáce údené karé
Domáce údené karé patrí medzi údené, tepelne opracované, solené mäsá, čo pre zákazníka znamená, že ho už nemusí ďalej variť preto, že je uvarené na 70°C v jadre po dobu 10 minút. Spôsob výroby je domácky, keď sa celé kusy bravčového karé bez kosti nasolia a ručne previažu jutovým špagátom. Po vysolení sa výrobok zaúdi a uvarí.
Chuť výrobku je primerane slaná, vôňa výrazná po údení bukovým drevom, farba zlatohnedá.
Ako chutí najlepšie
Výrobok je vhodný jednak na priamu konzumáciu a tiež aj ako jedna z ingrediencií do tradičnej kapustnice.Zloženie
Bravčové karé bez kosti v špeciálnej úpraveVýživové údaje v 100g výrobku
Výživové údaje v 100g výrobku: Energia 628kJ/149kcal tuk 5,6g, z toho nasýtené mastné kyseliny 1,7g, sacharidy 1g, z toho cukry <0,5g, bielkoviny 23,8g, soľ 2,5gInformácie o výrobku
Pôvod mäsa: Slovensko
Vyrobené: v Košiciach